Cetatea de Scaun a Sucevei

Cetatea de Scaun a Sucevei, întâlnită și sub denumirea de Cetatea Sucevei, este o cetate medieval aflată la marginea de est a orașului Suceava.

Vezi detalii

Despre Suceava

Suceava este unul dintre cele mai vechi și importante orașe ale României. Săpăturile efectuate în preajma Cetății de Scaun au evidențiat o străveche așezare de tipul culturii materiale Cris, de acum 7.000 de ani.

Vezi detalii

Muzeul de Istorie

Muzeul de Istorie își așteaptă vizitatorii într-o clădire recent renovată, construită în stil neoclasic, la începutul secolului al XX-lea.

Vezi detalii

Muzeul de istorie își așteaptă vizitatorii într-o clădire recent renovată, construită în stil neoclasic, la începutul secolului al XX-lea. Clădirea are două niveluri (parter şi etaj), 27 de Sali, iar încăperile sunt dispuse simetric.

Pornindu-se de la ideea caracteristică etapei dinainte de 1989, potrivit căreia structura de bază a unui muzeu trebuie să ilustreze pregnant trăsăturile caracteristice ale trecutului nostru istoric, expoziţia de bază a Muzelui de Istorie a fost concepută ca o prezentare a istoriei locale împletită cu cea naţională. Tematic, s-a insistat asupra unor aspecte fundamentale, care conferă o permanenţă multiseculară spiritualităţii româneşti de pe aceste meleaguri.

Muzeul de istorie se află la o distanță de 10 minute de mers pe jos față de hotel.

Muzeul Satului Bucovinean

Organizat în apropierea Cetăţii de Scaun a Sucevei, Muzeul Satului Bucovinean pune în valoare patrimoniul arhitectonic de factură populară din Ţara de Sus.

Vezi detalii
Continental Suceava